Search

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Deicide - Banished By Sin (Full Album Review)

 


Μεγαλύτερη καύλα δεν υπάρχει από την ιδανική συγκυρία κυκλοφορίας άλμπουμ των Deicide στις μέρες του Πάσχα.

Πιο ανίερο και ζοφερό δεν μπορεί να το κάνει.

Φτάσαν τα 13 studio albums όπου το τελευταίο φέρει το όνομα Banished by sin.

Στιχουρχικά δεν θα σχολιάσω κάτι,όποιος τους ξέρει θα γνωρίζει τι επακολουθεί διαβάζοντας τους στίχους τους για αυτό τον λόγο αν είστε
ευσεβείς θρησκόληπτοι get the fuck out of here.

Ο δίσκος ξεκινάει με τρία τραγούδια τα οποία βρίσκονται στην νεότερη music structure των Deicide αλλά δεν θυμίζει το πιο περίεργο και προτελευταίο τους άλμπουμ Overtures of blasphemy.

Αρκετά thrash στοιχεία έρχονται να ρυθμίσουν την ισορροπία του death ήχου κάνοντας τα μουσικά ξεσπάσματα πιο έντονα χωρίς μόνιμη επανάληψη κάτι το οποίο με χαροποίησε ιδιαίτερα,καθώς μετά από ένα σημείο το να παίζεις καθαρό generic death metal καταντάει βαρετό και επώδυνο.

Στο τέταρτο τραγούδι Faithless έχουμε μια σκοτεινή εισαγωγή με τις κιθάρες και μετά την εξαπόλυση του χαμού το οποίο δένεται άρρηκτα με το πέμπτο τραγούδι Bury the cross with your Christ,ένα από τα προσωπικά αγαπημένα μου
του δίσκου αυτού.

Η συνέχεια δεν έχει κάτι το αξιοπερίεργο και ρέει άψογα με το υλικό στην ολότητα του.

Επομένως, αναμένεται πολλά thrash παντρέματα με καθαρό ατόφιο death metal.

Ένα άξιο αναφοράς fact είναι το πόσο δεν έχει χαθεί η μοχθηρία των χαρακτηριστικών φωνητικών του θρυλικού και εμβληματικού Glen Benton,ο οποίος δίνει ρεσιτάλ σε έναν ακόμη δίσκο.

Η μοναδική μου ένσταση είναι η επιλογή A.I εξωφύλλου.

Δεν είμαι ο ιδρυτής των Deicide αλλά το να είσαι μία από τις μεγαλύτερες μπάντες του death
metal,επηρεαστές πολλών άλλων καλλιτεχνών και γνωστή για τα ιερόσυλα και ζωηρά εξώφυλλα σου δεν νομίζω να σε δικαιολογεί.

Anyway,όπως προανέφερα δεν μου πέφτει λόγος αλλά θα πρέπει να δέχονται την όποια κριτική και ας είναι αρνητική,εξάλλου έτσι είναι διαμορφωμένος και ο χώρος της μουσικής.

Τα highlights του άλμπουμ  κατά την προσωπική μου γνώμη είναι τα From Unknown Heights You Shall Fall,Faithless και Bury the Cross with Your Christ.

Δυστηχώς,ο συγκεκριμένος δίσκος αδυνατεί να φτάσει στην προσωπική μου πεντάδα κορυφαίων τους άλμπουμ καθώς αναπολώντας παλαιότερες τους κυκλοφορίες δεν είναι και εύκολα εφικτό αυτό αλλά φέρει επάξια την σφραγίδα Deicide επάνω του.

Screaming at God for a sign
Fatal discretion, just simply unseen
Crawl through the darkness and die
Done with religion and calling it quits
Bury the cross with your Christ

Βαθμολογία : 7/10

Μιχάλης Τσακίρης για το MOPA-Music Webzine




Dua Lipa - Radical Optimism (Full Album Review)

  Επέστρεψε μετά από τρία χρόνια με νέο άλμπουμ μια από τις μεγαλύτερες Pop Star της εποχής μας.  Ο λόγος για την Dua Lipa που για ακόμα μια...